اختتامیه سومین جایزه داستان کوتاه سیمرغ نیشابور برگزار شد

ساخت وبلاگ

آيين اختتامیه سومین جایزه مستقلِ داستان کوتاه سیمرغ نیشابور شب گذشته در پرديس سينمايي شهر فيروزه اين شهرستان برگزار شد.

به گزارش ايسنا- منطقه خراسان، مصطفي بيان، پايه‌گذار و دبیر سومین جایزه داستان کوتاه سیمرغ در اين مراسم عنوان كرد: جایزه مستقل و مردمی «داستان کوتاه سیمرغ»، به ابتکار «انجمن داستانِ سیمرغ نیشابور» از سال 1394، پایه‌گذاری شد و هدف از برگزاری این جایزه ادبی، کشف، معرفی و حمایت از داستان نویسان نیشابوری در داخل و خارج از کشور بوده است.  

وي ادامه داد: بدین ترتیب، برای سومین سال متوالی  توانستیم با ایجاد هماهنگی و همسو کردن ظرفیت ‌های موجود، بزرگ‌ترین و تنها جایزه ادبی خصوصی شرق کشور را در شهرستان نیشابور برگزار کنیم و امیدواریم، استمرار چنین برنامه‌ای  موجب افزایش سطح همکاری و انگیزه هنرمندان رشته‌های مختلف ادبی و هنری در سطح شهرستان نیشابور شود. 

بيان اظهار كرد: فراخوان «سومین جایزه داستان کوتاه سیمرغ» ، از ابتدای پاییز سال جاري منتشر شد و  زمان دریافت داستان‌ها، دهم آذر ماه پایان يافت و در مجموع 110 داستان برای شرکت در این جایزه ادبی ارسال شد. آثار رسیده علاوه بر نیشابور از سراسر کشور از جمله تهران، مشهد، سبزوار، زاهدان، شاهرود، دامغان، کیش، رشت و اصفهان است که همگی شرکت کنندگان متولد نیشابور هستند.

وي افزود: برای رعایت عدالت در داوری های اولیه و نهایی و نیز رفع هرگونه شائبه آثار به شکل کد بندی شده در اختیار داوران قرار گرفت و تا هنگام اتمام داوری نهایی، هیچ کس از هویت نویسندگان آثار برتر جایزه، اطلاعی نداشت. داوران این جایزه ادبی، که کار بررسی و داوری داستان ‌ها را از نیمه اول آذر ماه آغاز کرده بودند، از بین 110  اثر داستانی، اسامی هشت داستان راه یافته به مرحله پایانی را اعلام کردند. 

بيان گفت: داوران این دوره از جایزه ادبی، خانم فرحناز علیزاده ، آقای حمید بابایی و خانم بهاره ارشد ریاحی از داستان نویسان و منتقدان ادبی شناخته شده کشور هستند که علاوه بر چاپ کتاب، موفقیت در چند جایزه معتبر ادبی کشور مانند صادق هدایت، هفت اقلیم و فانوس و برگزاری کلاس‌های داستان نویسی در تهران را در کارنامه ادبی خود دارند. 


وي عنوان كرد: دو تصميم مهم داريم و آن انتشار کتاب مجموعه آثار منتخب دوره اول و دوم و سوم، توسط یکی از ناشران خوب کشور در سال 1397و اين كه چهارمین جایزه داستان کوتاه سیمرغ در سطح منطقه‌ای (استان‌های شرق کشور) برگزار خواهد شد.  

در پايان اين مراسم نيز از نفرات برتر اين جايزه ادبي تقدير به عمل آمد؛ تندیس سیمرغ، دیپلم افتخار و جایزه نقدی یک میلیون و پانصد هزار تومانی به «فنس پاره» نوشته معصومه دهنوی تعلق گرفت. «لااُبالیِ کوچه لردها»  نوشته کیان درجزی به عنوان اثر دوم لوح تقدیر و جایزه نقدی ششصد هزار تومانی را دريافت كرد و «حس مرگ» نوشته محمد اسعدی سومين اثر برتر لوح تقدیر و جایزه نقدی سیصد هزار تومانی را از آن خود كرد.

يكي از داوران سومین جایزه داستان کوتاه سیمرغ نیشابور گفت: يك مجموعه به عنوان مجموعه داستان‌هاي نويسندگان نيشابور سال‌هاي سال در فضاي ادبي كشور باقي مي‌ماند و مي‌تواند افتخار يك شهر باشد از اين منظر بايد از جوايز ادبي حمايت كرد.

به گزارش ايسنا- منطقه خراسان، در اختتامیه سومین جایزه داستان کوتاه سیمرغ نیشابور كه شب گذشته در پرديس سينمايي شهر فيروزه برگزار شد، حميد بابايي عنوان كرد: ما شهرهاي  بسيار زيادي داريم كه جايزه ادبي دارند، برگزاري چنين برنامه‌هايي بسيار خوب است اما نياز به حمايت دارد.

وي ادامه داد: در همسايگي نيشابور، مشهد را مي‌بينيد. مشهد با آن همه امكانات، جايزه ادبي با اين كيفيت برگزار نكرده است يا اگر داشته به سرعت تعطيل شده است؛ اين جشنواره‌ها نياز به حمايت دارند و در واقع حمايت مسئولان را مي‌طلبد كه بايد پاي كار بيايند.

بابايي اظهار كرد: بسياري از كارهاي تبليفاتي سريع تمام مي‌شود؛ اما فراموش نكنيد يك مجموعه‌اي به عنوان مجموعه داستان‌هاي نويسندگان نيشابور سال‌هاي سال در فضاي ادبي كشور مي‌ماند و مي‌تواند جزء بزرگ‌ترين دستاوردها و افتخارات يك شهر باشد؛ از اين منظر مي‌توان از  جوايز ادبي حمايت كرد. استعدادهاي اين شهر استعدادهاي بسيار خوبي هستند و مي‌شود به آن‌ها اميدوار بود.

وي بيان كرد: سال 90 به عنوان سرباز وارد شهر نيشابور شدم و در سال 94 رمان من به اسم «پياده» منتشر شد؛ رمان من در مورد خدمت سربازي است و به نوعي فضاي آن روزها را تداعي مي‌كند. چند بار هم گفته‌ام هيچ شهري به اندازه نيشابور به من لطف نكرد؛ مردم نيشابور واقعا فوق‌العاده‌اند.

در ادامه فرحناز عليزاده ديگر داور اين جايزه گفت: خوشحالم كه توانستم با نويسندگان نيشابوري آشنا شوم و براي من باعث افتخار است كه نويسندگان ديگر نقاط ايران را مي‌بينم و اميدوارم كه اين نشست‌ها بيشتر شود و با جشنواره‌هاي ديگري در نيشابور نيز آشنا شويم.

به گزارش ايسنا در اين دوره از جايزه داستان كوتاه سيمرغ، از رمان‌نويس نيشابوري مرتضي فخري تقدير به عمل آمد؛ وي در بخشي از سخنان خود به ويژگي داستان‌هايش اشاره كرد و گفت: من نگاه ويژه‌اي به افسانه دارم كه اين را وامدار افسانه‌گوي بزرگ، مادرم هستم؛ او بود كه مرا با قصه آشنا كرد و راز و رمز قصه‌ها را به من آموخت.

منبع : ایسنا

+نوشته شده در جمعه بیست و نهم دی ۱۳۹۶ساعت 15:43 توسط مصطفی بیان |

یادداشت های مصطفی بیان ...
ما را در سایت یادداشت های مصطفی بیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mostafa-bayano بازدید : 192 تاريخ : يکشنبه 15 بهمن 1396 ساعت: 2:14